erhvervsudvikling

Thisted har gjort det.

Er rykker mage pladser frem som resultat af en målrettet indsats og omskoling af udadvendte medarbejdere.

Tønder kunne gøre det

Tønder har potentiale til et større spring for vi ligger helt i bunden. Men viljen mangler. Det er helt uforståeligt.

Det er vigtigt at skaffe nye arbejdspladser, for der er hele tiden nogen, som falder fra. Det kræver, at vi alle omtaler vores kommune pænt.

Hvert år udgives 2 målinger på lokalt erhvervsklima. Den ene er Byggeriets, – der bygger på en undersøgelse af alverdens kommunale parametre som byggesager og udbudspolitik m.m.m..

Den anden er fra Dansk Erhverv, og bygger på over

60 spørgeskemaer indsendt af lokale virksomheder.

Tønder ligger forholdsvis pænt på byggeriets analyse, men der er desværre ikke meget byggeri i kommune. Men Kommunen ligger dårligt på Dansk Erhvervs analyse. Jeg mener der skal sættes alvorligt ind for at rette op på det sidste. Når mere end 60 lokale virksomheder gir kommunen bundkarakter så må kommunen ud og undersøge årsagerne og gøre noget ved dem.

Se på 4:40 hvordan Thisted gjorde. (forkortet udgave)

Naturligvis kan man flytte Tønders image

Jeg mener: Det kunne være en vigtig opgave for Erhvervsrådet at interviewe vore virksomheder. Erhvervsrådet har lokale virksomheder som betalende medlemmer. Så må Rådet også have en forpligtelse til at komme med et par gode RÅD til kommunen.

Det må der kunne gøres noget ved. Jeg synes ikke vi har fortjent at ligge så langt nede.

Kommunens image kunne fint trænge til et løft. Vi ligger som nr. 87. Det må TE kunne snakke med virksomhederne om. De bør simpelthen ikke tildele kommunen en så dårlig ranking. Hvis der er noget de er utlfredse med, så er TE det rigtige sted at gå hen.

Se et udtræk fra analysen for 2019 her

Se Kommunesn imageplacering her her